مشهد، چهار راه لشگر، جنب فروشگاه جانبو، کلینیک دیابت پارسیان طبقه۲ ( خانه زخم )

شماره تماس : ۰۹۱۵۹۳۷۱۰۷۵

آموزش پانسمان زخم دیابتی

آموزش پانسمان زخم دیابتی

رزرو نوبت

 درمان انواع زخم توسط برترین کارشناسان زخم مشهد

زخم دیابتی یکی از زخم‌ هایی است که باعث ایجاد عفونت و از دست دادن بافت می شود. رفع نشانه‌های جراحت و محافظت از زخم به بهبود زخم دیابت کمک می کند. با انتخاب پانسمان مناسب، انجام پانسمان به روش صحیح و مراقبت صحیح از زخم می توانید این بیماری را مداوا کنید. در این صفحه همراه ما باشید تا آموزش پانسمان زخم دیابتی را در اختیار شما قرار دهیم.

آموزش پانسمان زخم دیابتی

درمان زخم دیابتی 

با وجود این که امکان درمان زخم دیابتی در خانه وجود دارد، اما ممکن است با انجام اشتباه روش درمان، روند درمان طولانی شده یا آسیب بیشتری به زخم وارد شود. پس برای بهبود سریع زخم دیابتی باید اطلاعات لازم را کسب نمایید تا سریع تر اقدامات لازم را برای درمان آن انجام دهید. 

نحوه پانسمان زخم دیابت

همانطور که می دانید زخم دیابت یکی از زخم های حساس است که اگر به موقع و درست درمان نشود، مشکلات جدی تر را برای فرد بیمار ایجاد می کند. در ادامه نحوه پانسمان زخم دیابت را در چند مرحله توضیح داده ایم:

پانسمان مناسب را انتخاب کنید

برای بهبود زخم دیابت اندازه پانسمان را باید به اندازه زخم در نظر بگیرید و از موادی استفاده کنید که باعث ایجاد عفونت نشود. برای این منظور انواع پانسمان زخم دیابتی را در زیر معرفی کرده ایم:

پانسمان ضدعفونی کننده

این پانسمان به دلیل داشتن مواد ضد عفونی کننده مانع از عفونت زخم می شود.

پانسمان ترمیم کننده

موادی که در تولید این پانسمان به کار رفته، سبب بهبود و درمان زخم می شود.

پانسمان جذبی

این پانسمان به جذب مایعات از زخم کمک می کند.

نکته: برای انتخاب نوع پانسمان باید با پزشک و افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

آموزش پانسمان زخم دیابتی

پانسمان را به روش درست انجام دهید

برای درمان زخم دیابت در مشهد انجام صحیح پانسمان امری ضروری است. موارد زیر به شما کمک می کند این کار را به روش درست انجام دهید:

  • کنترل دقیق میزان گلوکز خون
  • شستن تمیز دست ها با آب و صابون
  • تمیز کردن ناحیه اطراف زخم با آب و صابون
  • برداشتن پانسمان قدیمی و بافت مرده
  • بستن زخم در حال خونریزی با گاز استریل
  • قرار دادن پانسمان جدید روی زخم
  • بستن پانسمان با باند

 

از زخم دیابت به صورت صحیح مراقبت کنید

انجام نکات زیر جزء روش های مراقبت از زخم محسوب می شود:

  • زخم را روزانه بررسی کنید تا سریع تر بهبود یابد.
  • در صورتی که روی زخم علائمی مثل قرمزی، تورم یا درد مشاهده کردید، حتما با متخصص مراقبت های بهداشتی یا پزشک مشورت نمایید.
  • اگر پای شما زخم شده، از راه رفتن روی آن امتناع کرده کنید.
  • برای بهبود زخم از پوشیدن لباس های تنگ خودداری نمایید.

انواع پانسمان زخم پای دیابتی 

انواع پانسمان زخم پای دیابتی بر اساس میزان تماس با زخم به شرح زیر است:

پانسمان غیر چسبنده یا با قدرت چسبندگی کم

این نوع پانسمان به عنوان درمان اصولی برای زخم های دیابتی شناخته شده که بدون فشار و چسبندگی فضایی مرطوب برای زخم ایجاد می کند. این پانسمان در شرایطی که زخم دارای عفونت باشد، به همراه آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار می گیرد.

برای درمان انواع زخم دیابت  و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

هیدروکلوئیدها

این پانسمان به دلیل داشتن قدرت جذب بالا روی غشا یا فوم قرار گرفته و استفاده می شود. پانسمان هیدروکلوئیدی در برابر بخار نیمه نفوذ پذیر بوده و عفونت روی زخم حالت انسدادی پیدا می کند. در واقع این پانسمان با هیدراته کردن محیط، عفونت را به دام انداخته و شرایط را برای از بین بردن سریع آن فراهم می کند. طراحی پانسمان هیدروکلوئیدی به گونه ای است که باید برای مدت طولانی روی زخم بماند. در نتیجه این پانسمان برای پیشگیری کاربرد داشته و برای عفونت داخل زخم مفید است.

پانسمان هیدروژل

این پانسمان شباهت زیادی به هیدروکلوئیدی دارد و برای از بین بردن سریع بافت های مرده موثر است. تنها تفاوت این دو پانسمان در این است که هیدروژل زخم‌های خیلی خشک را رطوبت رسانی می کند. قرار دادن این پانسمان روی زخم های متوسط و شدید باعث به لیچ افتادگی زخم می شود. لیچ افتادگی حالتی است که پوست در تماس طولانی با رطوبت نرم، خیس و مرطوب به نظر می رسد.

آموزش پانسمان زخم دیابتی

پانسمان آلرژینات

این پانسمان به دلیل داشتن قدرت جذب بالا باعث قطع خونریزی می شود. بنابراین استفاده از پانسمان آلرژینات برای زخم های حفره ای و عفونی گزینه مناسبی محسوب می شود.

کلام آخر

در این صفحه نکات مربوط به آموزش پانسمان زخم دیابت را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. همچنین در مورد انواع پانسمان صحبت کردیم. دریافت این اطلاعات می تواند در مراجعه به مراکز معتبر برای شما عزیزان مفید باشد.

نوشته های مرتبط

خانه زخم پارسیان