زخم پای دیابتی، یکی از پیچیدهترین و دردناکترین عوارضی است که بیماران دیابتی با آن دست و پنجه نرم میکنند و معمولا در پاشنه پا ایجاد میشوند. آمارها نشان میدهند که حدود ۱۵ درصد از مبتلایان به دیابت، حداقل یک بار در طول زندگی خود به زخم پای دیابتی دچار میشوند. زخم پاشنه پای دیابتی در وهله اول کیفیت زندگی افراد را به شدت کاهش داده و به دنبال عوارضی جدیتر میتوانند منجر به عفونت و قطع عضو شود. در ادامه، زخم پاشنه پا در اثر ابتلا به دیابت را، از ابعاد مختلف بررسی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
علل بروز زخم دیابتی پاشنه پا
همانطور که اشاره کردیم؛ هر بیمار دیابتی در خطر ابتلا به زخم پای دیابتی علی الخصوص زخم پاشنه پا دیابتی است. به طور کلی زخمهای ناشی از بیماریهای دیابت مثل زخم پاشنه پا، در اثر عوامل مختلفی ایجاد میشوند که مهمترین آنهای عبارتند از:
- نوروپاتی دیابتی: آسیب به اعصاب در اثر دیابت باعث کاهش حس در پاها میشود. فرد مبتلا به نوروپاتی ممکن است متوجه بریدگی، تاول یا سایر آسیبهای جزئی در پا نشود و این زخمها به تدریج عمیقتر شوند.
- آنژیوپاتی دیابتی: آسیب به رگهای خونی در اثر دیابت باعث کاهش جریان خون به پاها میشود. این موضوع به طور مستقیم در روند بهبود زخم دیابتی موثر بوده و آن را کند میکند.
- فشار مداوم بر پا: پوشیدن کفش نامناسب، راه رفتن طولانی مدت یا ایستادن طولانی مدت میتواند باعث ایجاد فشار بر روی پاها و در نتیجه ایجاد زخم شود.
برای درمان انواع زخم دیابت و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
علائم زخم دیابتی پاشنه پا
نوروپاتی دیابتی که پیشتر به آن اشاره کردیم، سبب میشود تا افراد نتوانند درد را تشخیص دهند. البته که زخم پاشنهی پا دیابتی در مراحل اول بدون درد بوده و افراد در صورت ابتلا با اولین چیزی که مواجه میشوند، احتمالا خون و لک روی جوراب است. به هرحال؛ این موارد سبب میشود که فرد نتواند در مراحل اولیه، زخم دیابتی پاشنه پا را تشخیص دهد و یا این که ممکن است علائم خفیفی را مشاهده کند و نسبت به آن بی اهمیت باشد. بنابراین بهتر است علائم زخم پای دیابتی را بشناسید و قبل از این که پیشرفته شود برای درمان آن اقدام کنید. البته باید تاکید کرد که درمان زخم پاشنه پا دیابتی، حتما باید تحت نظر متخصصان این حوزه انجام شود. پیشنهاد میکنیم در صورت مشاهده علائم زیر حتما به کلینیک خانه زخم در مشهد مراجعه نمایید تا در کنار بهترین متخصصان این حوزه، روند درمانی خود را طی کنید.
- قرمزی و تورم در پاشنه پا
- مشاهده تاول و یا ترکهای پوستی عمیق
- بوی بد
- تغییر رنگ پوست
- بی حسی و گزگز
- خروج ترشحات یا چرک از زخمها
- بوی بد
- درد
درمان زخم دیابتی پاشنه پا
همانطور که گفتیم یکی از عوارض شایع دیابت، زخم پای دیابتی است. این عارضه ممکن است در قسمتهای مختلف پا به وجود آید، اما طبق بررسی افرادی که مبتلا، احتمال ایجاد زخم دیابتی در پاشنه پا بیشتر از نقاط دیگر است. درمان این نوع زخمها به عوامل مختلفی از جمله اندازه زخم، عمق آن، میزان عفونت و وضعیت کلی بیمار بستگی داشته و هدف اصلی از درمان، تسریع روند بهبود زخم، جلوگیری از عفونت و کاهش خطر عوارض جدی مانند قطع عضو میباشد. به این نکته توجه کنید که معمولا روندهای درمانی رایج برای درمان زخم دیابتی پاشنه پا شبیه به فرآیندهای درمانی سایر نقاط پا است، مگر این که پزشک تشخیص دیگری داشته باشد. در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- مراقبت از زخم: روزانه زخم را با آب ولرم و صابون ملایم شسته و با دقت خشک کنید. همچنین از پانسمان های مخصوص برای پوشانندن زخم استفاده کنید؛ چرا که استفاده از این پانسمانهای مخصوص زخم دیابتی، سبب حفظ رطوبت زخم میشود.
- استفاده از آنتیبیوتیکها: در صورت وجود عفونت، استفاده از آنتیبیوتیکهای مناسب ضروری بوده و نوع و دوز آنتیبیوتیک توسط پزشک تجویز میشود.
- جراحی: جراحی ممکن است برای برداشتن بافتهای مرده، تخلیه چرک، اتصال استخوان یا پیوند پوست انجام شود.
برای درمان انواع زخم دیابت و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
جمع بندی
زخم پای دیابتی که از عوارض شایع دیابت است، بیشتر از هر جای دیگری پاشنه پا را درگیر میکند. مواردی مثل نوروپاتی دیابتی و آنژیوپاتی دیابتی دلایل اصلی ابتلا به زخم دیابتی پاشنه پا میباشد. باید گفت، دیر فهمیدن علائم مربوط به این عارضه و عدم اقدام برای درمان در یک بازه زمانی موثر، ممکن است منجر به بروز اتفاقاتی جبران ناپذیر شود و یا این که فرآیند درمانی را برای فرد سخت کند. شما میتوانید برای درمان زخم پای دیابتی مشهد، به کلینیک خانه زخم مشهد مراجعه کنید. کارشناسان این موسسه روی تمامی علائم زخم پای دیابتی اشراف داشته و با یک معاینه سطحی، بهترین فرآیند را جهت درمان زخمتان به شما ارائه خواهند داد.