مشهد، چهار راه لشگر، جنب فروشگاه جانبو، کلینیک دیابت پارسیان طبقه۲ ( خانه زخم )

شماره تماس : ۰۹۱۵۹۳۷۱۰۷۵

زخم دیابت

زخم دیباتی

رزرو نوبت

 درمان انواع زخم توسط برترین کارشناسان زخم مشهد

یکی از زخم‌های دردناک که در نتیجه تخریب عروق یا عصب‌های پا ایجاد می‌شود، زخم دیابت است. در صورت عدم درمان این زخم‌ها، عضوی از بدن (معمولا پاها) قطع می‌شود تا از گسترش زخم و رسیدن عفونت به مناطق دیگر بدن به ویژه قلب جلوگیری شود. اما در حال حاضر کلینیک‌های زخم تاسیس شده‌اند که بیماران با مراجعه به این کلینیک‌ها می‌توانند به صورت تضمینی زخم‌‌های بیماری قند خود را درمان کنند.

انواع زخم‌های دیابت

افراد مبتلا به دیابت نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری قرار دارند، به ویژه اگر قند خون آنها کنترل نشده باشند، بیشتر دچار زخم قندی می‌شوند. بیماری عروقی زمانی رخ می‌دهد که رسوبات چربی در دیواره‌های عروق خونی تجمع پیدا کرده و آنها را باریک می‌کند و جریان خون را کاهش می‌دهد. این مشکل در نهایت منجر به کاهش جریان خون در دست‌ها و پاها می‌شود و شرایط لازم را برای بروز زخم دیابت، عفونت و درد فراهم می‌کند. در واقع، انواع مختلفی از زخم‌های دیابتی وجود دارند که عبارتند از:

زخم پای دیابتی

اگرچه زخم‌ها می‌توانند در مناطق مختلف بدن ایجاد شوند، اما بیماران مبتلا به دیابت در مقابل بریدگی‌ها، خراش‌ها و زخم‌ها به خصوص در ناحیه پاها، بسیار حساس‌تر هستند. در واقع، آسیب پای بیماران دیابتی علتی شایع برای بستری شدن آنان در بیمارستان است. هر بیمار دیابتی باید بداند که چگونه زخم پای دیابتی را تشخیص دهد تا فرآیند پیشرفت آن را قبل از نیاز به قطع عضو متوقف کند.

 

زخم دیباتی

 

زخم دیابتی انگشت دست

همانطور که اشاره شد، زخم‌های دیابتی ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شوند. زخم قند در انگشت‌ دست نیز از نظر نحوه درمان، علائم و علل ایجاد آن، شبیه به زخم‌هایی است که در پاها ایجاد می‌شود. دیابت یک بیماری مزمن است و باید بلافاصله برای درمان آن اقدام کنید. طبیعت مزمن بودن این بیماری باعث می‌شود که زخم‌های ناشی از آن دشوارتر و طولانی‌تر بهبود یابند. لذا توصیه می‌شود هیچ نوع زخم پوستی، حتی اگر کوچک و سطحی باشد، را نادیده نگیرید.

 

 

راه‌های درمان زخم دیابت

درمان زخم دیابتی برای بیماران و پزشکان بسیار حائز اهمیت است، زیرا می‌تواند در سلامت این افراد تاثیرگذار باشد. درمان زخم پای دیابتی، روش‌ها و راهکارهای دارویی و غیردارویی مختلفی دارد. با پیشرفت‌های علمی اخیر، علاوه بر درمان دارویی، روش‌های درمانی متنوعی برای درمان زخم پای دیابتی در دسترس قرار گرفته است. در ادامه به برخی از روش‌های درمانی زخم‌های بیماری قند اشاره می‌کنیم:

  • استفاده از پانسمان‌های نوین
  • اعمال اوزون تراپی در آب
  • استفاده از ماگوت تراپی
  • استفاده از لایت تراپی
  • استفاده از لیچ تراپی
  • استفاده از وکیوم تراپی
  • استفاده از پی آر پی PRP

برای درمان انواع زخم دیابت  و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

جلوگیری از زخم دیابتی

با توجه به اینکه زخم قندی یکی از مشکلات شایع برای افراد دیابتی است، نیاز به مراقبت روزانه و جلوگیری از تشکیل زخم وجود دارد. در ادامه، روش‌های پیشگیری و مراقبت از زخم دیابتی را بیان خواهیم کرد:

  • شستشوی روزانه زخم دیابتی: برای شستشوی زخم از محلولی برای ضدعفونی زخم استفاده کنید و سپس آن را با یک پانسمان تمیز بپوشانید.
  • خشک کردن پوست قبل از استفاده از مرطوب کننده: پس از شستشو، پوست را به دقت خشک کنید تا رطوبت باقیمانده از شستشو به زخم نرسد و رشد میکروارگانیسم‌ها را تسهیل نکند.
  • اجتناب از پا برهنه راه رفتن: همیشه از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید و پاهای خود را از آسیب‌ها و آلودگی‌ها محیطی در امان نگه دارید.
  • گرفتن ناخن‌های دست و پا: هنگام ناخن گرفتن، به دقت عمل کنید تا پوست زخم نشود.
  • پوشیدن لباس و کفش راحت: از لباس و کفشی استفاده کنید که راحتی و تهویه مناسب برای پاها را فراهم کنند و از ایجاد فشار یا تراکم در مناطق حساس جلوگیری کنید.
  • بررسی بدن و مراقبت از آن: کلیه نقاط بدن به ویژه پاها را به صورت روزانه بررسی کنید و نواحی دارای زخم، ضایعه یا تغییرات غیر طبیعی را تشخیص دهید. همچنین، داخل کفش‌های خود را نیز مورد بازرسی قرار دهید.

با رعایت این روش‌ها و مراقبت‌های پیشگیرانه، می‌توانید خطر ایجاد زخم دیابتی را کاهش داده و به حفظ سلامتی پوست و جلوگیری از تشکیل زخم‌های جدی در افراد مبتلا به دیابت کمک کنید.

کلام آخر

زخم دیابتی ممکن است باعث ایجاد عفونت‌های سیستمیک مانند سلولیت (تورم و التهاب ناشی از عفونت باکتریایی در بافت‌های عمقی)، زخم پای عفونتی و استئومیلیت (عفونت استخوان) شود. به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیماران دیابتی، آنها در معرض بیشتری برای عفونت‌های محلی و سیستمیک قرار دارند. بنابراین، برای رفع این مشکل لازم است به سرعت از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کنید و درمان مناسبی را انجام دهید. همچنین، کنترل دقیق سطح قند خون نیز بسیار مهم است. هدف از درمان، تسریع در فرایند بهبودی و کاهش احتمال عفونت یا جلوگیری از بازگشت عفونت است.

برای درمان انواع زخم دیابت  و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

خانه زخم پارسیان