دیابت یکی از بیماری های شایع در قرن حاضر است. یکی از عوارض شایع بیماری دیابت، زخم های دیابتی است. زخم ها ی دیابتی که بیشتر ناحیه تحتانی بخصوص زانو به پایین فرد بیمار را درگیر می کند نیاز به درمان سریع توسط کارشناسان زخم دارد. درمان اصولی این زخم ها را می توانید در مشهد توسط پزشکان متخصص تجربه کنید. خانه زخم یکی از بهترین مجموعه های موجود در زمینه درمان زخم دیابت در مشهد است که شما می توانید با مراجعه به آن تحت بهترین درمان ها توسط کارشناسان متخصص قرار بگیرید. زخم پای دیابتی بیان گر قند بالا و کنترل نشده بیمار است. تقریبا ۱۵ درصد از افراد دیابتی به این زخم دچار می شوند. که در صورت حاد بودن زخم و بی توجهی به درمان ۸۵ درصد منجر به قطع عضو می شود. به زبان ساده تر آسیب عصبی ایجاد شده در پا بخاطر قند خون بالای شخص بیمار( که به دلیل از دست دادن حس درد در پا می شود) و کمبود جریان خون در ناحیه آسیب دیده ایجاد می شود.
چگونگی تشکیل زخم های دیابتی
چگونگی تشکیل این زخم ها را میتوان اینطور بیان کرد که بافت اپیدرمی پوست تجزیه و نابود می شود و لایه های زیرین پوست را درگیر می کند و تبدیل به زخمی عمیق می شود. این زخم ها که ناشی از قند خون کنترل نشده ی بیمار است می تواند در تمام نقاط بدن فرد مبتلا به دیابت ظاهر شود ولی محل بیشتر این زخم ها در قسمت های تحتانی بدن و بخصوص در پاها زیر شست پا و سینه پا است. اما به طور کلی این زخم ها از زانو به پایین ایجاد می شوند که به علت کم تحرکی فرد و کمبود جریان خون در ناحیه زخم شده، تشدید می شود واگر به موقع توسط کارشناسان زخم تحت درمان قرار نگیرد این زخم ها وخیم می شود و حتی ممکن است استخوان های فرد مبتلا راهم در گیر کند و منجر به قطع عضو گردد. که این مسئله بسیار آزار دهنده است و کیفیت زندگی شخص را تحت تاثیر قرار می دهد.
حتی در بعضی از موارد این زخم ها می تواند منجر به مرگ شخص بیمار شود. به همین دلیل تمام کادر پزشکی اعم از پزشکان، متخصصان، جراحان دغدغه این را دارند که این نوع زخم ها را اسرع وقت بهبود ببخشند تا به قطع عضو و یا در موارد حادتر به مرگ بیمار منجر نشود.
افراد دیابتی بیشتر به دلایل زیر دچار این زخم ها می شوند.
قند خون بالای فرد دیابتی
• صدمه دیدن عصب های فرد
• مصرف الکل و دخانیات
• آسیب به اعصاب
• خونریزی رگ های چشم
• آسیب های کلیوی
• مشکلات قلبی
• بی تحرکی و چاقی
و …
زخم های دیابتی باید هر چه زود تر توسط کارشناسان زخم تحت درمان قرار گیرد این درمان را می توانید در خانه زخم مشهد تجربه کنید. زخم های دیابتی اگر تحت درمان قرار نگیرد می تواند عوارضی همچون موارد زیر را ایجاد کند:
- عفونت های وخیم در زخم های ایجاد شده
• آبسه های دردناک
• سپسیس
• بد شکلی و ظاهری نا خوشایند در پا
• قانقاریا
• و در آخر قطع پا
این زخم ها معمولا در نواحی کم فشار و بصورت تروما شکل پدید می آیند ولی افراد بیمار ممکن است متوجه این زخم ها نشوند چون کاهش گردش خون در ناحیه ای که زخم ایجاد شده باعث بی حسی موضعی می شود و فرد نسبت به زخم های ایجاد شده بی توجه می شود در حالیکه زخم هر روز پیشرفت می کند و رو به وخامت می رود از اینرو باید افراد مبتلا به دیابت تحت نظر پزشک باشند تا همیشه قند خون آنها کنترل شود تا در صورت نیاز، سریع معاینات و آزمایشات مورد نیاز را انجام دهند.
زخم های دیابتی به انواع مختلف تقسیم بندی می شود که در زیر مواردی را ذکر می کنیم:
- زخم هایی که بر اثر گردش خون پایین در ناحیه مچ پا به وجود می آید. این زخم روند بهبود دیر تری دارد و باید مواظب بود که عفونت نکند.
- زخم های عصبی به دلیل آسیب وارد شده به عصب های پا ایجاد می شود. که باعث بی حسی در ناحیه زخم شده می شود.
- زخم های عفونی وقتی ایجاد می شوند که زخم عفونت پیدا کند. که بسیار خطرناک هست و به سرعت گسترش می یابد.
- زخم هایی که بخاطر فشار همیشگی روی یک قسمت خاص از پا پدید می آیند. مثل زخم هایی که در اثر ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی پدید می آیند.
برای درمان انواع زخم دیابت و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
- زخم های عفونی قارچی در برخی موارد زخم های ایجاد شده در بدن فرد بیمار ممکن است به عفونت قارچی دچار شود که بسیار آزار دهنده است.
روش تشخیص زخم پای دیابتی
- اولین نشانه بی حس بودن و حالت گزگز کردن ناحیه زخم شده است. بعد نشانه های دیگر مثل درد و التهاب آغاز می شود.
در زیر به علائم زخم پای دیابتی اشاره می کنیم:
- پدید آمدن زخم در ناحیه هایی که تحت فشار هستند
- قرمزی و ملتهب شدن ناحیه زخم شده
- احساس درد و ایجاد حساسیت
- ترشحات سبز و زرد از زخم ها
- تغییر کردن رنگ و بافت پوست اطراف زخم ها
- بوی نا خوشایند از محل زخم ها
برای پیشگیری از این زخم های دیابتی پیشنهاد ما به شما در مرحله اول پیشگیری و در مرحله دوم درمان به موقع است. با آرزوی سلامتی برای تمام ایرانیان، امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات شما را در زمینه شناخت زخم دیابتی و درمان آن بالا برده باشیم.