مشهد، چهار راه لشگر، جنب فروشگاه جانبو، کلینیک دیابت پارسیان طبقه۲ ( خانه زخم )

شماره تماس : ۰۹۱۵۹۳۷۱۰۷۵

سیاه شدن پای دیابتی، درمان زخم پای دیابتی سیاه شده

علت سیاه شدن پای دیابتی

رزرو نوبت

 درمان انواع زخم توسط برترین کارشناسان زخم مشهد

افراد دیابتی به دلیل نوسانات قند خون، دچار آسیب به اعصاب پا و بی‌ حسی می ‌شوند. این بی ‌حسی مانع از احساس زخم می‌ شود که در نهایت منجر به آسیب پاها، عفونت و عدم بهبود زخم ها خواهد شد. در موارد شدید، این عفونت ‌ها می ‌توانند باعث سیاه شدن زخم پای دیابتی گردند. برای پیشگیری از این عوارض، کنترل دقیق قند خون و مراقبت منظم از پاها، بسیار مهم است. در ادامه علائم سیاه شدن پای دیابتی و راه های درمان آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

علت سیاه شدن پای دیابتی

بیماری دیابت در واقع ناشی از اختلال در تنظیم سطح قند خون است. در شرایط طبیعی، گلوکز یا همان قند حاصل از هضم غذا از طریق جریان خون در تمام بدن پخش شده و به سلول‌ها می ‌رسد. در یک بدن سالم، انسولین این گلوکز را وارد سلول ‌ها می ‌کند. اما در افراد مبتلا به دیابت، مشکلات مربوط به انسولین باعث عدم ورود صحیح به سلول ‌ها شده و در نتیجه، این گلوکز در جریان خون انباشته می ‌شود. بالا بودن سطح قند خون می‌ تواند منجر به پدیده ‌ای به نام نکروز یا زخم سیاه دیابتی شود. برخی از علل نکروز به شرح زیر است:

  • نوروپاتی محیطی یا آسیب به سیستم عصبی ناشی از افزایش قند خون.
  • بی ‌حسی و از دست رفتن احساس درد، سوزش، فشار و غیره در پا.
  • بی ‌توجهی به آسیب‌ های پوستی مانند بریدگی، سوختگی و فشار کفش.
  • عفونت زخم به دلیل عدم درمان و ورود باکتری ‌ها.
  • ضعف جریان خون و کمبود اکسیژن و مواد مغذی در ناحیه زخم.
  • تشدید عفونت و آسیب به بافت‌ های اطراف زخم.

در این قسمت میتوانید عکس سیاه شدن پای دیابتی را مشاهده کنید و همین حالا با کارشناسان خانه زخم تماس بگیرید.

علت سیاه شدن پای دیابتی

علائم سیاه شدن پای دیابتی

دیابت می تواند پاها را به شدت آسیب پذیر کند. اولین نشانه های این آسیب، ظاهر شدن لکه های قرمز یا آبی روی پا است که به تدریج به رنگ سیاه تبدیل می شوند. همچنین ایجاد زخم های قرمز، دردناک و ملتهب روی پا نیز یک علامت دیگر است. این زخم ها به مرور تیره تر شده و به رنگ قهوه ای و سیاه در می آیند و ترشحاتی نیز از خود بروز می دهند. زمانی که این آسیب به عضلات و اندام های داخلی نیز سرایت کند (نکروز داخلی)، علائمی مانند ورم، درد شدید، تب طولانی مدت، احساس بی حالی و خواب آلودگی بیش از حد، تهوع و ناخوشی کلی در بدن ظاهر می شوند.

در مراحل پیشرفته تر زخم پای دیابتی سیاه شده، زمانی که پوست نیز درگیر شود (نکروز خارجی)، پوست ممکن است به رنگ های قرمز، قهوه ای، آبی، بنفش و سیاه تغییر رنگ دهد. همچنین مرز مشخصی بین پوست سالم و آسیب دیده ایجاد می شود، دمای ناحیه آسیب دیده کاهش می یابد و پوست سرد و براق می شود. ترشحات بد بو نیز از این مناطق خارج می شوند و درد شدید به تدریج به بی حسی کامل تبدیل می گردد. تشکیل تاول نیز از دیگر نشانه های این مرحله است.

 

برای درمان انواع زخم دیابت  و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

تشخیص سیاه شدن زخم پای دیابتی

رویکرد پزشکان متخصص برای تشخیص دقیق سیاه شدن پای دیابتی عبارت است از:

  • معاینه فیزیکی پا، بررسی وجود هرگونه تورم، تغییر رنگ پوست یا علائم عفونت
  • اندازه‌ گیری جریان خون در پاها با استفاده از سونوگرافی کالر داپلر
  • انجام آزمایشات، شامل اندازه ‌گیری قند خون، آزمون‌ های عصبی و سایر موارد
  • تصویر برداری پیشرفته مانند سونوگرافی، MRI برای بررسی دقیق ساختار عروقی پا
  • در صورت لزوم، انجام بیوپسی با برداشتن نمونه بافت پا برای بررسی‌ های تکمیلی

کلینیک خانه زخم یکی از مراکز درمان زخم پای دیابتی است. کارشناسان درمان زخم پای دیابتی مشهد می‌ توانند با شناسایی مشکل و به کارگیری روش‌ های مناسب درمانی، مانع گسترش زخم سیاه دیابتی  شوند.

تشخیص سیاه شدن زخم پای دیابتی

روش های درمان سیاه شدن پای دیابتی

در صورت بروز سیاه شدن پا، فوراً به پزشک مراجعه کنید؛ پزشک می‌ تواند با معاینه دقیق، تشخیص دقیقی داشته باشد و درمان مناسب را تعیین کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است بیمار را به تیم درمانی شامل متخصصان مختلف ارجاع دهد تا به صورت جامع به درمان پرداخته شود. درمان سیاه شدن پای دیابتی زمان ‌بر و پیچیده است و به مراقبت مداوم نیاز دارد. اگر ساکن شهر مشهد هستید می توانید درمان زخم دیابت در مشهد را در کلینیک خانه زخم انجام دهید. این مجموعه علاوه بر ارائه خدمات درمانی به روز در کلینیک، خدمات درمان و پانسمان را توسط کارشناسان زخم برجسته در منزل نیز انجام می دهد.

برای درمان انواع زخم دیابت  و درمان زخم پای دیابتی در مشهد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

Faq

  1. آیا سیاه شدن زخم دیابتی خطرناک است؟

سیاه شدن زخم دیابتی می ‌تواند خطرناک باشد، اما شدت آن بستگی به پیشرفت بیماری دارد. بنابراین توصیه می ‌شود فرد مبتلا به دیابت، تحت نظارت پزشک متخصص قرار گیرد تا وضعیت بیماری و درمان او به‌ طور مناسب ارزیابی و مدیریت شود.

  1. آیا زخم سیاه شده دیابت برگشت پذیر است؟

زخم سیاه دیابتی ممکن است برگشت‌ پذیر باشد، اما این موضوع قطعی نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر ساکن شهر مشهد هستید، می توانید با مراجعه به کارشناسان زخم در کلینیک خانه زخم و دریافت مشورت از آنها از برگشت زخم سیاه شده دیابتی در امان باشید. در صورت پیشرفت زخم دیابتی می توانید از خدمات درمان و پانسمان این مجموعه در منزل نیز بهره ببرید.

خانه زخم پارسیان