زخم بستر ناحیه تروکانتر
پلن درمانی:
دبریدمان بافتهای عفونی و استفاده از پانسمانهای نوین و وکیوم تراپی
طول درمان:
۳۲ روز
زخم فشاری ناشی از چیست؟
این بیماری به دلیل وارد شدن فشار طولانی مدت بر پوست ایجاد میشود. در واقع این زخمها زمانی اتفاق میافتند که بافتها و رگهای خونی ابتدا فشرده و سپس منحرف شوند. زیرا در این وضعیت گردش خون بسیار ضعیف خواهد شد، که نتیجه آن چیزی جزء از بین رفتن بافت و ایجاد عفونت نیست.
ظاهر زخم بستر چگونه است؟
ناجیه آسیب دیده در افراد تیره پوست بنفش یا آبی میشود، اما اشخاصی که پوست روشن دارند با ضایعه صورتی یا قرمز رنگ مواجه خواهند شد. همچنین میتوان گفت بافت آسیب دیده در مقایسه با بافت نواحی دیگر دردناک، سفت و گاها متورم است.
بیشتر بخوانید:درمان خارش زخم چیست؟
بهتر است مطالعه کنید : درمان زخم بستر در مشهد
آیا بیماری زخم بستر زندگی را تهدید میکند؟
این بیماری بر اساس میزان شدت دارای چهار مرحله است. اگر آسیب فشاری به مرحله چهارم (شدیدترین میزان زخم) برسد، بهدلیل ایجاد عفونت بسیار زیاد میتواند تهدید کننده جدی حیات بیمار باشد.
چگونه بیماری زخم بستر را در خانه درمان کنیم؟
برای درمان این بیماری در خانه کافیست:
1. ناحیه آسیب دیده را با آب و صابون بشویید.
2. زخمهای عمیقتر را با آب نمک (سالین) تمیز کنید تا بافت مرده از بین برود.
3. برای پانسمان زخم از بانداژ مناسب و مخصوص استفاده کنید.
چه مدت طول میکشد تا زخم بستر بهبود یابد؟
زمان بهبودی این بیماری به شدت و مرحله آن بستگی دارد. اگر بیماری در مرحله سوم (ایجاد زخمهای نسبتا عمیق به شکل دهانه باز) باشد، حدود 1 تا 4 ماه طول میکشد تا بهبود پیدا کند. در برخی مواقع نیاز است برای بهبودی کامل بافت مرده برداشته شود و بهمنظور مبارزه با عفونت آنتیبیوتیک تجویز خواهد شد. مدت زمان بهبودی در این مراحل به نظر پزشک و میزان مقاومت بدن بیمار بستگی دارد.